A+ A A-

Еконт калкулатор

Въздушен револвер Gletcher NGT / Наган М1895 CO2 4.5 mm Silver

Оценка за продукта: Все още не е гласувано Производител: Gletcher
Въздушен револвер Gletcher NGT / Наган М1895 CO2 4.5 mm SilverВъздушен револвер Gletcher NGT / Наган М1895 CO2 4.5 mm Silver
Цена: 359,90 лв
Свържете се с нас:
0888 355 009, 0876 102 089


гр. София ул. ”Цар Самуил” № 93
 • Описание
 • Видео
 • Ревюта

Въздушният револвер Gletcher NGT / Наган М1895 CO2 4.5 mm е надежден реплика на легендарния боен модел на револвер Наган М1895. Едно чудесно оръжие за забавление и колекция.

 • Метален цилиндър/барабан
 • Стандартна 12 g CO2 бутилка
 • Калибър: 4.5 mm Steel BB .177 / 4.5 mm
 • Капацитет на барабана: 7 броя гилзи
 • Тегло празен: 700 гр.
 • Обща дължина: 22,86 см
 • Сила: над 3.6 J
 • Скорост на изстрел: над 120 мс
 • Тяло: Метал

История на модела
Наган или Револвер система „Наган“ е револвер, разработен от белгийските оръжейници братя Емил и Леон Наган (на френски език - Emile & Leon Nagant), който е приет на въоръжение в редица страни, от края на XIX до средата на XX век.

История на създаването
В последната четвърт на XIX век, много държави започват да се замислят за превъоръжаване на своите армии.
По това време, най-перспективното лично, късоцевно оръжие били револверите, който дават надежност, многозарядност, простота на използването и лесна поддръжка.
По това време белгийския град Лиеж бил един от европейските центрове на оръжейната промишленност. В този град била разположен завод за производство на оръжие „Fabrique d’armes Emile et Leon Nagant“ - неголяма семейна фирма, която по това време се занимава с ремонт на холандско оръжие и създавава ограничено количество собствено огнестрелно оръжие.


Наган и начин на зареждане на патрона в барабана.
Първият револвер с оригинална конструкция на по-големия от двамата братя - Емил е представена за изпитание на белгийското военно ведомство, и е бил приет на въоръжение в качеството на лично офицерско и под-офицерско оръжие, под названието „Револвер модел 1878 година“. Револверите от този вид били снабдени с шестзаряден барабан, използвали боеприпаси с калибър 9 мм и били снабдени с „механизъм с двойнно действие“, т.е. може едновременно да се стреля и чрез натискане на спусъка, при което се осъществява изтегляне и спускане на ударникът. Зареждането и изхвърлянето на гилзата става поединично.

За под-офицерите от пехотата, кавалерията и помощния състав, по задание на ръководството на белгийската армия, бил разработен модел на този револвер с опростено действие, който не можел да стреля, използвайки усъвършенстваната самозареждаща система, а трябвало сле всеки изстрел да се изтегля петлето назад за произвеждане на нов изстрел. Този вариант получава наименованието „9 мм револвер Наган М/1883“.

Били произведени още няколко модификации на револвера с различни калибъри и дължина на цевта. Скоро след това Емил Наган почти загубва зрението си в резултат на тежко заболяване, и спира да работи по револвера, а усъвършенстването на конструкцията започва да разработва Леон Наган.

Модел 1886 година
Модел 1886 година бил с намалена маса на оръжието и значително подобрена надежност, така например четирите пружини на ударно-спускателният механизъм били заменени от една „двуперна“ пружина. Също така в новият модел била отчетена съществуващата тенденция в развитието на късоцевните огнестрелни оръжия, за намаляване на калибъра, и за новият модел бил избран най-разпространения в този момент калибър в света - 7,5 мм, зареден с бездимен барут.

Сравнение между три вида боеприпаси за късоцевно оръжие, най-вдясно е патрон, калибър 7.62 мм, със закрит патрон, разработен от Анри Пипер
Един от най-големите проблеми, който стоял пред конструкторите на оръжието, бил прорива (загубата) на барутни газове, които се отделят при изстрел и частта от които се губела през луфта, който конструктивно се намира между изхода на камерата на барабана и цевта. Загубата на газове води до намаляване на дулната скорост на патрона, намалена далекобойност и пробивна сила.

В конструкцията, разработена от друг белгийски оръжейник - Анри Пипер, е намерено решение, с което се подобрява обтурацията, посредствум движение на барабана напред преди и по време на възпроизеждането на изстрел. Освен това той разработил патрон, който имал особена конструкция, като бил напълно заворен в гилзата, като ролята на обтуратор играе закривката на гилзата, която при изстрел се отваря и задържа барутните газове в момента на изстрел към канала на ствола, което исключва възможността за загубата на газове. Този модел става класически, като последвалите модификации не внасят сериозни изменения в конструкцията, изключение прави модела с автоматично изхвърляне на гилзите, който е въведен сравнително късно - през 1910 година, и който не заинтригува особено клиентите.

Конструкция
Всички револвери, система Наган, притежават обща база и прилики: наличен самоспускащсе ударно-спускателен механизъм (с изключение на подофицерските и войнишки модели);
монолитна, неръждаема рама;
цев, завинтена в рамата;
шомпол, който в бойно положение е скрит под барабана, а след стрелба играе роля на екстрактор (изхвърляч) на изстреляните гилзи;
механизъм, намиращ се в рамата, задействащ плосък спусък;
барабан, който при револвера се явява едновременно и пълнител, и магазин.
При най-разпространените модели (образец 1895 година) и у болшинството модификации барабанът има 7 патрона.

Варианти
Бойни модификации
Преди [Втората световна война]] за пограничните войски в СССР е произведено огранично количество карабини, базирана на познатият револвер, с дължина на цевта 300 мм и неразглобяем приклад;

Командирски Наган
През 1927 година, за сътрудниците на съветското НКВД, е разработен компактен модел на револвера, който е удобен за скрито носене. Значително е намалена дължината на цевта и ръкохватката.
В периода 1927 - 1932 година, са произведени малки партиди от револвер Наган, създаден по поръчка на НКВД за оперативни работници на ведомството с намалена маса и размери;

Модел със заглушител
Преди Втората световна война, за разузнавателно-диверсионни подразделения на съветската армия, е произведен модел, снабден със заглушител за безшумно-безпламъкова стрелба, наречен „БРАМИТ“.

Спортна модификация
На основата на револвер образец 1895 г. съветския инженер Ефим Хайдуров произвежда спортен револвер „ТОЗ-36“, модифицироан през 1967 година. Характеризира се с удължен барабан и специален патрон. Произвеждани са също така и тренировъчни пистолети и такива, които използват малокалибрени боеприпаси.

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Все още няма ревюта за този продукт.
0888 355 009
0876 102 089
Адрес: гр. София ул. ”Цар Самуил” № 93
Работно време:
Понеделник - Петък: 10:00 - 19:00 

Моля, телефонирайте, преди вашето посещение, за да бъдете сигурни за наличността на продукта, който Ви интересува!           

© ARMS-BG.com

 

Регистрация

User Registration