Описание

Xtar BP2 е компактно двуканално интелигентно зарядно устройство за литиево-йонни акумулатори (ICR, IMR, INR), което може да функционира и като power банка, използвайки заредени акумулатори като източник на захранване. Утройството е предназначено да събира акумулатори размер 18650. Капакът се фиксира към корпуса посредством магнитен контакт. Самият корпус е изработен от удароустойчива и огнеупорна инженерна пластмаса и има матово покритие, подобно на усещане като гума (с изключение на областта около екрана, където покритието е прозрачно и гланцово). Устройството има специална функция за активиране на Li-Ion акумулатори с чип-защита, които отчитат 0V напрежение, с която можете да върнете към живота някоя батерия, която иначе сте отписали. Xtar BP2 разполага с два конектора: един тип USB А и един тип Micro USB. Когато устройството работи в режим на зарядно устройство, е необходимо да го свържете към конектора тип Micro USB, а когато го използвате като power банка, трябва да закачите консуматора към конектора тип USB A
В горния край на панела е разположен цифров дисплей, който отчита нивото на заряд или остатъчния капаците при разряд. С натискане на страничния бутон се превключва между показанията на лявото и дясното гнездо. Xtar PB2 зарежда Li-Ion акумулаторите по оптималния алгоритъм за този тип батерии: TC/CC/CV (Trickle Current/Constant Current/Constant Voltage) с плавен старт, а NiMH/NiCd акумулаторите се зареждат с постоянен ток в импулсен режим, със следене на напрежението и тока. Големината на зарядния ток варира между 1A (при зареждане на 2 елемента едновременно) и 2A (при зареждане на един елемент). Възможно е зарядното устройство и външен консуматор да се вържат последователно към захранване, при което и акумулаторите в устройството, и закаченият към него консуматор ще се зареждат едновременно:

Характеристики на Xtar BP2

 • Поддържани размери батерии: 18650
 • Големина на зарядния ток:
 • 2000/1000 mA ± 100/50 mA (CC фаза)
  ≤150 mA (CV фаза)
 • Ниво на прекратяване на заряда: 4.2V±0.05V
 • Прецизност на измерването: ±0.03V
 • Размери: 110× 51 × 24 мм
 • Тегло: 55 гр. (без кабел)
 • Окомплектовка: самото зарядно устройство и захранващ кабел USB A към Micro USB
 • Важно: окомплектовката на PB2 не включва захранващ адаптер. За да се възползвате от пълните възможности и максималната зарядна скорост на устройството, е необходимо да му осигурите захранване от USB адаптер 5V 2.1A. Ако адаптерът не може да осигури толкова голям ток, някои функции няма да работят.

Видео

За този продукт няма налично видео.

Допълнителна информация

Производител

Вид

Зарядни Устройства

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Зарядно устройство и палърбанк Xtar BP2“

Добавихте следния продукт в количката: