Подкалибрен ловен патрон DDupleks Dupo 23 – 16/70

4.30 лв.

Тези продукти не могат да бъдат поръчвани онлайн съгласно законите на Република България. Заповядайте в магазина ни, намиращ се в гр. София ул. ”Цар Самуил” № 93"!

Код: ML03 Категория:

Описание

Подкалибрен ловен патрон DDupleks Dupo 23 – 16/70

Тегло на куршума: 23 гр

Дулна скорост: 440 м/с

Дулна Енергия: 2225 J

Куршум с бърз и мощен стоп ефект. По време на първите моменти от удара, той се разширява до максимален диаметър от 3 см, който осигурява силен ударен шок в цялата зона на експанзия. Междувременно куршумът вкарва много въздух през входната дупка, което предизвиква пневматична шокова вълна върху жизнено-важни органи – органи от дихателната, храносмилателната и нервната система. Вътрешната пневматична струя е най-силния ефект на куршумите Дупо 23. Повишена начална скорост позволява използването на тези куршуми в гонки, за стрелба по бързо движещи се мишени, без специално голямо предварение. Правата траектория позволява куршумът да бъде изстрелван на дълги разстояния без вертикална корекция. Дупо 23 е високо точен куршум, който осигурява бърз и ефективен енергиен трансфер при удар и допълнителна пневматична шокова вълна вътре в тялото на животното.

Основни предимства:

  • Висока точност на големи разстояния
  • Максимален енергиен трансфер в момента на удара
  • Предната част на куршума се разширява до 30 мм в диаметър в първия момент на удара
  • Пневматична шокова вълна върху вътрешните органи
  • Големи входни рани осигуряващи големи следи от кръв
  • Намалена възможност за рикошет
  • Безоловни
  • Минимално триене в цевта
  • Може да се използва с всякакви шокове
  • Най-висока точност с шок 1мм.

В случай на неточни попадения, голямата входна рана, създадена от Дупо 23, причинява силни и големи кръвоизливи, осигуряващи големи следи от кръв, тъй като раната не се затваря и кръвта не циркулира вътре в тялото. Когато удря различни части на тялото, куршум Дупо 23 причинява различни ефекти. Ако куршумът удари в предната част на тялото, действа главно чрез голямата си експанзия и чрез пневматичната вълна, която влиза в тялото. Разширилата се предна част формира твърда, стабилна конструкция, която в повечето случаи остава неразкъсана до края на удара на куршума. От друга страна, когато се удари задната част на тялото, която има по-голяма плътност, предната част на куршума обикновено  се разделя на 6 части. Всяка от тези части тежи по 1,2 грама и причинява свой собствен смъртоносен шок, равен на 6мм съчма. Останалата част на куршума поддържа 70-75% от първоначалната им маса и продължава дълбокото проникване в тялото. Шестте частици заедно с куршума обхващат голяма повърхност от елементи, които трошат кокали, разкъсват тъкани и черва.

Видео

Допълнителна информация

Производител

Калибър

16

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Подкалибрен ловен патрон DDupleks Dupo 23 – 16/70“

Добавихте следния продукт в количката: