Подкалибрен ловен патрон DDupleks Monolit 28 Magnum – 12/76

3.20 лв.

Тези продукти не могат да бъдат поръчвани онлайн съгласно законите на Република България. Заповядайте в магазина ни, намиращ се в гр. София ул. ”Цар Самуил” № 93"!

Код: ML04 Категория:

Описание

Подкалибрен ловен патрон DDupleks Monolit 28 Magnum – 12/76

Тегло на куршума: 28.4 g / 435 gr
Дулна скорост: 540 m/s / 1770 fps
Дулна Енергия: 4140 J / 3050 fp

Бърз и точен куршум за стрелба на дълги разстояния. Тялото на куршума е изработено от стомана и е с поцинковано покритие срещу корозия. Откатът е кратък и мек, което позволява бързо прицелване за следващия изстрел. Куршумът е особено подходящ за полуавтоматични пушки. Куршума е силно устойчив срещу рикошети и има отлична способност да преминава през различни препятствия, като клонки на дървета, храсти и гъста трева. При стрелба през препятствия куршумът запазва отлично първоначалната си траектория. При удар на целта, куршумът осигурява мощен удар. Той не се разпада по време на удара и за това не замърсява месото. Модифицираният Монолит 28 Sport, е с намален тегло и може да бъде доста ефективен в спортната стрелба.

Основните предимства:

Безоловен
Висока точност на дълги разстояния
Минимално триене в цевта
Може да се използва във всички шокове
Запазва траекторията си, когато се удря препятствия
Мек откат
Намалена възможност за рикошет
Мощен удар и стоп ефект
Най-високата точност с 1 mm шок.

Начин на действие

Куршумът Монолит 28 е високо ефективен при лова на едър дивеч. Поради мекия откат, той е избиран и предпочитан, както при гонки, така и при индивидуален лов, където високата му точност позволява успешна стрелба на по-големи разстояния. За разлика от куршумите за карабини или оловните куршуми, Монолит 28 е високо устойчив срещу рикошети и промяна на траекторията при минаване през трева и храсти, което е изключително предимство в индивидуалния лов в много тревисти райони. С годините, опитни ловци с гладкоцевни оръжия, оборудвани с добре настроени мерни устройства, постигат резултати, който са равни, а и понякога дори по-добри в полза на Монолит 28 срещу куршуми за карабина.

Monolit_28_shematic_3

Не деформиращият се материал, формата на тялото, точното балансиране и идеално поставения център на тежестта, придават висока точност и възможността за попадения на по-дълги разстояния. Полимерни материали намалят триенето в цевта и осигуряват безопасното преминаване на куршума през всеки шок. По време на полета, задната част на куршума заедно със страничната се стабилизират прецизно с носа напред. В момента на удара, плоската предна повърхност на Монолит 28 създава кръгла, чиста входяща рана и мощен удар. Масивното тяло прониква на дълбоко и не се разпада на трески.

Видео

Допълнителна информация

Производител

Калибър

12

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Подкалибрен ловен патрон DDupleks Monolit 28 Magnum – 12/76“

Добавихте следния продукт в количката: