Подкалибрен ловен патрон DDupleks Monolit 32 – 12/70

3.40 лв.

Тези продукти не могат да бъдат поръчвани онлайн съгласно законите на Република България. Заповядайте в магазина ни, намиращ се в гр. София ул. ”Цар Самуил” № 93"!

Код: ML07 Категория:

Описание

Подкалибрен ловен патрон DDupleks Monolit 32 – 12/70

Тегло на куршума: 32 g / 495 gr

Дулна скорост: 430 m/s / 1410 fps

Дулна Енергия: 2960 J / 2180 fp

Мощен куршум от серията Монолит с тегло 32 г, което доставя резултати с висока точност в райони, с изключително гъсти храсти и треви, където оръжие с нарезна цев е неефективно. В момента на удара, Монолит 32 осигурява мощен удар. Плоската предна повърхност, осигурява пълен енергиен трансфер от куршума към мишената. Тялото на куршума е стругувано с машина, покрито с полимерна обвивка и центрирано идеално, поради което става много точно. Куршумите не съдържат олово и не замърсяват цевите с оловни стърготини и изгорени останки.

Основни предимства:

* Изключително подходящ за ловни райони с гъста растителност
* Възможност за високо проникване
* Намалена възможност за рикошет
* Безоловни
* Висока точност на големи разстояния
* Минимално триене в цевта
* Може да се използва с всякакви шокове
* Поддържа първоначалната си траектория при сблъсък с препятствия
* Мощен удар и стоп ефект
* Най-висока точност с 1мм шок

Начин на действие:

Благодарение на високата си точност и специална способност за поддържане на траекторията си през препятствия, Монолит 32 е изключително предпочитан за гонки и е успешно използван за лов на едър дивеч. По време на полета, задната част на куршума заедно със страничната се стабилизират точно с носа напред. Поради твърдия си материал, добрите балансиращи и стабилизиращи повърхности, куршумът поддържа първоначалната си траектория, дори след удар с различни препятствия, като клонки на дървета, храсти и гъсти треви. За разлика от Монолит 28, този куршум поддържа балансът си дори когато удря големи обекти, като дървета с диаметър 5-10 см. Куршумът има подсилена задна част и дори и да загуби полимерната си обвивка, не се засяга нито балансът на теглото, нито стабилизиращите покрития. Като резултат, когато излиза от препятствията, куршумът продължава да се стабилизира и да лети по първоначалната траектория с носа си напред. За разлика от оловните куршуми, които губят истинската си форма и първоначална траектория след контакт с препятствия, куршум Монолит 32, заради своя твърд материал и само-стабилизираща се форма, поддържа траекторията си или в някои случаи се отклонява минимално. Дизайнът и стабилността на куршума осигуряват висока устойчивост на рикоширане в гъсто обрасли райони.

 

Monolit_32_shematic_3

Куршумите Монолит 32 са намерили своето приложение в доста необикновен икономически сектор – не конвенционално земеделие. Развитието на говедовъдството на открито е станало доста популярно напоследък. Когато големи бикове и крави, родени навън в полетата, след паша в огромни територии са достигнали подходяща възраст и размери, се появява нуждата тези животни да бъдат изкарани от своята среда. Три-четири годишен бик от Шотландска порода тежи около 1000 кг. Да извадиш такова полудиво животно от неговата среда е доста проблемно – невъзможно е да бъдат хванати. През годините фермерите са намерили най-доброто решение, да произведат добре прицелен изстрел от 35-50м. разстояние по главата на животното, между рогата. Куршумите Монолит 32 заредени в гилзи от калибър 12/70, на разстояние от 20 мм. пробиват стоманена плочка с дебелина 6мм. Такива доказани куршуми лесно проникват в черепа на животното и техният мощен удар убиват животното от раз. Скоростта на този ефект е потвърдена от биохимичния анализ на месото. Първоначално, карабини са използвани за тази цел, но няколко случая, когато животните са били ранени от куршуми, които рикошират от дебелите лобове, говорят в услуга на използването на куршумите от серията Монолит. Дори и при не перфектно прицелване, широката предна повърхност на куршума нокаутира животното ефективно. Серията куршуми Монолит, все още не са били тествани върху голям Африкански дивеч, но опитът придобит от говедовъдството, ни навежда на извода, че тези куршуми биха имали и силен стопиращ ефект върху Африкански бизон.

 

Видео

Допълнителна информация

Производител

Калибър

12

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Подкалибрен ловен патрон DDupleks Monolit 32 – 12/70“

Добавихте следния продукт в количката: