Защо ви е необходим ловен нож?

 

Виж повече

Ако сте сред запалените почитатели на лова и го практикувате на редовна база, то несъмнено ви е необходим качествен ловен нож. Преимуществата от притежанието на ловен нож са много. Сред тях са непозволяването на местото на убитото животно да се развали, както и възможността за ефективно рязане, при което подходящото за ядене месо се отделя максимално прецизно. С тези задачи един ловен нож може да се справи несравнимо по-добре от обикновения такъв. В следващите редове ще научите точно защо ви е необходим ловен нож:

Ловен нож 1
Ловен нож – научете повече
  1. Месото трябва да се обработи веднага – по време на лов месото на убитите животни трябва да се обработи веднага. В противен случай по него ще започнат да се натрупват бактерии и плесен, които постепенно биха довели до развалянето му. Така че по-добрият вариант е да не чакате до края на лова, а да направите обработката веднага. И за целта ще ви бъде необходимо да разполагате с качествен и ефективен ловен нож.
  2. Обикновеният нож не може да го замести – първокласният ловен нож не може да бъде заместен от никой обикновен такъв. Главната отличителна характеристика на артикулите от категория „Ловен нож“ е, че са предназначени именно за обработването на месото на диви животни. В повечето случаи острието им е леко извито. А някои от съвременните модели ловен нож комбинират извитата част, предназначена за остраняване на кожата, с права такава, която позволява нарязването на месото на филийки.
  3. Бързина и прецизност – добре подбраният ловен нож ще ви даде възможност да работите максимално бързо и прецизно при обработката на месото. Благодарение на него няма да се забавите прекалено, нито пък ще се стигне до наранявания на частите от месото, които ви трябват. Един качествен ловен нож е незаменим помощник по време на лов, така че инвестицията в него несъмнено е обоснована.

Как да изберете подходящия ловен нож?

Ловен нож 2
Ловен нож – изберете Arms-bg

Няколко са факторите, които трябва да вземете под внимание при избора на ловен нож. Сред тях са материалите, от които е изграден, неговата острота, дизайн, както и брандът, към чийто каталог принадлежи. Ето малко повече информация за споменатите фактори:

  • материал – остриетата на повечето модели ловен нож, които се предлагат на пазара, са изработени от стомана. Разликите между тях обаче идват от качеството и типа на стоманата. Неръждаемата стоматана е отличен избор за материал, тъй като се заточва лесно, а направеният от нея ловен нож е достатъчно устойчив. От друга страна, въглеродната стомана е по-твърда и е подходящ за вариант за ловен нож с обръщане или пък с фиксирано острие.
  • острота – от голямо значение е да си вземете ловен нож с необходимото ниво на острота. Само той би могъл да ви донесе желаните резултати по отношение на обработката на месото. Нож с тъпо острие не е препоръчителен вариант, тъй като няма да реже месото, а по-скоро ще го разкъсва и ще допринася за по-бързото му разваляне. Освен това притежанието на ловен нож с прецизно острие ще ви позволи да извлечете максимално количество месо от костите на убитото животно.
  • дизайн – насочете се към достатъчно лек ловен нож с компактен дизайн. Подобен дизайн ще направи безпроблемно пренасянето, както и поставянето му във всякакъв тип багаж. На пазара също така се предлагат модели ловен нож с удобна ръкохватка от стабилизирано дърво, която ви предоставя най-високи нива на комфорт при държане на ножа и при работа с него.
  • бранд – брандът, към чийто каталог принадлежи даден ловен нож, не бива да се пренебрегва като фактор при избора. Съветът ни към вас е да се насочите към реномирани и утвърдени на пазара брандове. Брандове, които са доказали, че предлагат продукти, отговарящи напълно на нуждите и изискванията на ловците. Като такива брандове, що се отнася до категорията „Ловен нож“, бихме могли да посочим Cold Steel, Manly, TRC Knives и др.

 

Причини да закупите ловен нож от онлайн магазин Arms-bg.com

Ловен нож 3
Ловен нож – свържете се с нас!

В онлайн платформата ни Arms-bg.com се предлага всичко необходимо за съвременния ловец. В това число и първокласни артикули от категория „Ловен нож“. Вижте няколко основателни причини да закупите ловен нож именно от нас:

Ловен нож от онлайн магазин Arms-bg.com: Високо качество – можете да бъдете сигурни, че в онлайн магазин Arms-bg.com ще откриете необходимия ви ловен нож с най-високо качество. Ние работим с реномирани производители и брандове, ползващи се с безупречна репутация на пазара. Предлаганите при нас модели ловен нож позволяват максимално прецизна обработка на месото на дивите животни и същевременно са леки и комфортни за човека при работа.

 

Ловен нож от онлайн магазин Arms-bg.com: Конкурентни цени – в допълнение към високото качество, ви предлагаме и конкурентни цени за категория „Ловен нож“ (и не само). Цени, които са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, и с финансовите възможности на средностатистическия потребител. Онлайн магазин Arms-bg.com ще ви гарантира оптималното съотношение между качество и цена при покупка на ловен нож.

Ловен нож от онлайн магазин Arms-bg.com: Богат избор –  в онлай магазин Arms-bg.com  е налице достатъчно богата и разнообразна гама от модели ловен нож, така че да се отговори на нуждите на възможно най-широк кръг от потребители. Модели, които се различават по своите материали, острота, дизайни и цени. Независимо какви са вашите изисквания по отношение на закупувания ловен нож, при нас със сигурност ще намерите това, което търсите.

Ловен нож от онлайн магазин Arms-bg.com: Професионална консултация – при необходимост от професионална консултация във връзка с избора на ловен нож, не се колебайте да се обърнете към екипа на онлайн магазин Arms-bg.com. Ние ще отговорим на всичките ви въпроси и ще ви дадем информация, която би ви помогнала да направите верния за вас избор. Можете да се свържете със служителите ни по телефон, имейл или чрез онлайн формата за контакт.

Защо ви е необходим ловен нож?

Как да изберете подходящия ловен нож?

Причини да закупите ловен нож от онлайн магазин Arms-bg.com

Филтър