Описание

HAWKE PRO 900 е професионален далекомер с пълно многослойно покритие на оптичната система – BK-7. Измерва разстоянията с точност до 1 м при обхват то 6м до 900м. Може да избирате между пет режима на работа: Standard/Beeline/Height/Height Difference/Angle.

Характеристики на HAWKE PRO 900

Увеличение: 6х
Диаметър на обектива: 25 мм
Тегло: 180 гр.
Зрително поле: (м/1000 м) 122 м
Работна температура: -10° до 40° C
Батерия: CR2 – 3V
Водоустойчивост: (IPx6)

Режими на работа:

Стандартен режим: Когато далекомерът изполва стандартния режим на работа, той измерва разстоянието по права линия до целта, към която сте го насочили. Когато няма изображение от ляво на дисплея (виж по-надолу 4), значи далекомера е в стандартен режим. Ако задържите ON бутона докато сте в този режим, далекомерът непрекъснато ще сканира, така че движейки се да получавате актулна информация за разстоянието.

Режим Beeline: Включен на този режим, далекомерът измерва хоризонталното разстояние до целта. Ако задържите ON бутона докато сте в този режим, далекомерът непрекъснато ще сканира, така че движейки се да получавате актулна информация за разстоянието.

Режим Height: Включен на този режим, далекомерът измерва колко високо е целта спрямо самия него. Ако задържите ON бутона докато сте в този режим, далекомерът непрекъснато ще сканира, така че движейки се да получавате актулна информация за разстоянието.

Режим Angle: Измерва ъгъла на проекцията. Ще бъде измерена най-близката до половин степен. При насочване надолу и минус ще се появи символ в левия ъгъл на дисплея. Този режим може да бъде настроен, така че да сканира непрекъснато ъгъла докато местите далекомера наоколо. За да направите това, първо трябва да включите далекомера, да включите режим Angle и след това да натиснете бутон ON, като насочвате далекомера към нещо, което е твърде близко за измерване, напр. пода. Тогава, когато се отдалечите, далекомера ще продължи да измерва ъгъла на целта, към която сте се насочили.

Режим ∆Height: В този режим, Height Difference Mode, далекомерът измерва разстоянието между две точки. Първо ще се покаже H1, това е първата точка, от която трябва да се измери. Включете далекомера с ON бутона и набележете тази точка. Височината по отношение на измервателния уред ще се покаже за кратко. Тогава, когато H2 се появи на дисплея, насочете далекомера към втората точка и натиснете ON бутона. Височината на втората точка ще се покаже за кратко. И чак тогава ще се покаже ∆Height. В дясно ще видите разликата между височините.

Видео

За този продукт няма налично видео.

Допълнителна информация

Производител

Отзиви (1)

1 отзив за Далекомер HAWKE PRO 900

  1. 5 от 5

    Стоян Георгиев (потвърден клиент)


Добавяне на отзив