Описание

Най-добрите майстори на бойните изкуства в света знаят една проста истина от векове: Ако искате да станете сравнително добър в бойното изкуство, трябва да се стремите да научите най-добрите бойни техники, работата на краката и основните стойки. Въпреки това, ако искате да бъдете майстор в това, в крайна сметка ще трябва да започнете да тренирате с оръжия. Ако, например, крайната ви цел е да владеете остър като бръснач меч безопасно и ефективно, трябва да тренирате с меч, който се доближава до размера, усещането и тежестта на истинско острие, но минимизира възможността за причиняване на тежки, постоянни, или животозастрашаващо нараняване на себе си или на вашия тренировъчен партньор.

Тази концепция е приложена от древните римляни, които са използвали тъпи дървени мечове, за да тренират своите гладиатори и войници, а японските самураи са използвали дървен тренировъчен меч, наречен bokken. Бокен беше направен от супер здравата дървесина на японския бял дъб, дърво, което наричаха Каши. Този тип дървен меч е елегантно решение на досаден проблем и достатъчно ефективен, за да се използва и днес, но автентичните дървени бокени от Каши стават доста скъпи. Проблемът е също така, че дървено тренировъчно оръжие може да изгние, да се спука, да се разцепи или да се разцепи и в крайна сметка да стане безполезно.

Решението на Cold Steel за тези дилеми беше да създаде линия от синтетични заместители, които са с ниска цена и непроницаеми за елементите. Линията на тренировъчни оръжия Cold Steel е изработена от най-тежкия наличен полипропилен и до голяма степен дублира истинските си колеги по дължина, размер и усещане. Въпреки че не са толкова твърди като дървото, те имат печелившите предимства, че са практически нечупливи, забележително твърди и устойчиви на рязане.

Японските тренировъчни мечове на Cold Steel са точно моделирани след световноизвестните мечове от серията Warrior. Техните широки остриета имитират плавните линии на мечовете на Warrior, но тъй като са направени от супер здрав полипропилен, без остри ръбове или върхове, те са идеални за бронирани спаринги, тренировки, тренировки и тренировки с удари.

Всеки модел също така разполага със сложно детайлно захващане с имитация на обвиване с шнур, предлагащо превъзходен контрол дори когато носите тежки ръкавици. Тези мечове предлагат превъзходен тренировъчен потенциал за тежки натоварвания за съвременния боен артист.

Характеристики на Тренировъчен Бокен Cold Steel O BOKKEN

  • Материал на ръкохватката: Polypropylene
  • Дължина на острието: 80 см
  • Дължина на ръкохватката: 31.8 см
  • Дебелина на острието: 25 мм
  • Обща дължина: 111.8 см 
  • Тегло: 785 гр

 

Видео

Допълнителна информация

видео

https://www.youtube.com/watch?v=Mn0INPjZD58

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.


Бъдете първият написал отзив за “Тренировъчен Бокен Cold Steel O BOKKEN”