Стационарен уред за защита ANIMALREPELLER® M175

96.00 лв.

Код: PRO01 Категория:
Преглед на количката

Описание

Най-мощният стационарен уред за защита от кучета и котки, ефективно средство срещу лаене на съседски и улични кучета. Притежава голям обхват на действие (до 100 метра), възможност за плавно регулиране на честотата на въздействие (между 8 – 43 kHz) и възможност за включване на до 2 броя допълнителни излъчватели. Произведен в Германия
M175 е първоначално произведен, за да реши остър проблем на неговия автор с непрекъснато лаещи съседски кучета, непозволяващи му да остане на спокойствие нито денем, нито нощем. в него е заложен мощен ултразвуков генератор излъчващ подобен на сирена непрекъснат сигнал. Така личният проблем на автора е станал причина да се създаде и сертифицира (уредът е произведен в Германия) един прекрасен уред, който помага на много хора из цяла Европа и Америка. Тъй като самият автор не е знаел с каква точно честота би имал най-добър успех на въздействие е оставил възможността честотата да бъде плавно регулирана чрез потенциометър от ползвателя в широки граници – между 8 kHz и 43 kHz.
Това е превърнало М175 в универсален уред за хуманно отблъскване и защита от нежелано присъствие на всякакви животни, а именно:
– птиците се репелират с честоти до 12 kHz;
– кучетата, котките, вълците, лисиците, белките най-ефективно се репелират с честоти между 18-24 kHz;
– гризачите (мишки и плъхове) се репелилат с честоти над 25 kHz;
– инсектите и хлебарките се репелилат с честоти над 35 kHz;
Разбира се няма точна честота за отделните видове – всяко животно (както и човека) има своя индивидуалност, свои особености и възможността при M175 да се регулира плавно честотата на излъчваната емисия, прави уреда изключително адаптивен към всякакви ситуации, а оттам и високоефективен в приложението си.

Захранването на М175 се извършва с 12VDС (стабилизирано напрежение), което може да се подаде от всеки универсален адаптер 220VAC/12VDC (в комплекта) или от автомобилен акумулатор 12V. Уредът се включва към захранването посредством вградена висококачествена лустер-клема без да е необходим специализиран жак. Консумацията на М175 е нищожна, но ефективността му е особено висока в сравнение с останалата техника на пазара.

Следва да се има предвид, че честотите под 20 kHz са чуваеми от човека, така че когато настройвате и насочвате уреда имайте предвид това. Във всеки един момент може да изпробвате ефективността на уреда върху себе си – просто настройте на честота, която ще чувате и това веднага ще Ви накара да избягате надалеч от обхвата на излъчване. Разбира се това следва да се прави само за тест на техниката и в никакъв случай за въздействие върху хора. M175 е напълно безопасен както за хората, така и за животните – това е хуманна алтернатива на силовите методи за защита от животни.

Ефективната зона на М175 е определена до 100 метра пред него, но ако трябва тя да бъде увеличена или да се постигне по-висока плътност на въздействието, производителят е предвидил възможността да се включат до 2 броя допълнителни пасивни ултразвукови излъчватели модел L020 (моля вижте като отделен продукт). Те се включват посредством свободен кабел и вградените в уреда и допълнителния излъчвател висококачествени лустер-клеми (кабелът не е включен в комплекта – с необходимата за ситуацията дължина и сечение по преценка на ползвателя, консумацията тук е нищожна, единствено механичната здравина на кабела е нещо, което следва да се съобрази). Виж снимките и диаграмите на продукта.

Размерите на М175 са: 140 х 65 х 37 мм. M175 притежава два светлинни LED индикатора – за коректно подадено захранващо напрежение и за излъчвания от уреда звук/ултразвук.

Видео

За този продукт няма налично видео.

Допълнителна информация

Производител

Отзиви (0)

Отзиви

Все още няма отзиви.


Напишете първия отзив за „Стационарен уред за защита ANIMALREPELLER® M175“

Добавихте следния продукт в количката: