Евтините бързомерци и размерът на точката

Качествени евтини бързомерци

Евтините бързомерци и размерът на точката

Размерът на точката, измерван в специфичната единица МОА (или ъглова минута), е това, което прави евтините бързомерци и по-скъпите такива толкова ефективни. Хубавото е, че червената точка е част от дизайна на всеки от уредите в тази категория и не се влияе особено от цената. Червената точка в евтините бързомерци е това, което позволява по-бързото и точно прицелване и по-голямата вероятност за добър резултат. Затова на пазара съществуват евтини бързомерци с различни по големина червени точки, които изпълняват различни предназначения. Размерът им зависи от целта, по която се стреля, и оттам произлиза разнообразието от евтини бързомерци. Освен това при избор на евтини бързомерци големината на червената точка трябва да се съобрази и със зрението на човека, който се прицелва, тъй като по-малките точки се виждат по-трудно, макар че осигуряват

Качествени евтини бързомерци 1
Качествени евтини бързомерци с отличен дизайн

много голяма прецизност. Затова и на пазара някои от моделите евтини бързомерци като „Aimpoint 9000SC“, „Vortex Crossfire® Red Dot CF-RD2“ и „Vortex Sparc Solar“ разполагат с размер на точката от 2МОА, докато други евтини бързомерци като „Bushnell TRS 25“, „Vortex Venom“ и „STEINER Micro Reflex Sight“ са оборудвани с точки в размер 3МОА. Колкото по-голяма е точката, толкова по-лесна е и работата с евтините бързомерци, затова в каталозите на производителите има и подобни модели. С размер 4 МОА, лесен за използване от всекиго, са моделите евтини бързомерци „Leapers UTG 2.6″ ITA Red/Green Micro Red Dot Sight“ „Bushnell RXS-100 REFLEX SIGHT“. По-големите точки от типа на 6 МОА са перфектни за стрелба на по-къси разстояния, докато по-малките от тях осигуряват прецизност надалеч, затова и изборът на евтини бързомерци трябва да е координиран спрямо индивидуалните нужди.

Евтините бързомерци и техните батерии

Често срещан критерий при избора на евтини бързомерци е здравината и издръжливостта на техните батерии. На пазара съществуват множество достъпни в ценово отношение модели с батерии, които могат да се използват дълго време, без да се презареждат. Поддръжката на евтините бързомерци се взима предвид, защото уредите бързо се превръщат в неразривна част от всеки лов и съответно е препоръчително те да са лесни за поддръжка. Съвременните батерии издържат различно време в зависимост от конкретните модели на евтините бързомерци, но при всички тях нейният живот се определя от режима на работа, при който се използва. При максимална яркост батерията пада по-бързо, докато при нормалните режими диапазона е огромен – от 150 часа до 5000 часа. За да направи човек най-добрия избор при закупуването на евтини бързомерци, трябва да се съобразят всички техни характеристики, включително и издръжливостта на батерията.

Може да видите предлаганите от нас бързомери.

Евтините бързомерци и техните батерии

  • Качествени евтини бързомерци 3
    Качествени евтини бързомерци 3 - Разгледайте при нас

Споделете тази публикация