Дизайнът на ръчното точило за ножове

Ръчно точило за ножове - мнения

Дизайнът на ръчното точило за ножове

            Истинско разнообразие при ръчното точило за ножове има в сферата на дизайна. Дългогодишното търсене на ергономична, удобна и в същото време функционална форма днес вече има впечатляващи резултати. Компактното джобно ръчно точило за ножове е повече от популярно – то лесно се пренася, използва се без много усилия и дава качествени резултати.

Ръчно точило за ножове - мнения 1
Ръчно точило за ножове – мнения от доволни клиенти

Продуктите на „LANSKY“ в тази категория са истинско доказателство, че размерът на ръчното точило за ножове изобщо не е свързан с неговата функционалност. Подобно по предназначение е и портативното ръчно точило за ножове на „Max Fuchs“, както и моделите на „Smith’s“. Грубото заточване при тях е с помощта на карбид, а финото – с керамика.

            Направено така, че да приляга удобно в ръката, е и ръчното точило за ножове с ергономичен дизайн, което предлага „Fallkniven“. То разполага с дръжка, която прави работата с него едновременно лесна и безопасна. Самата дръжка служи и за прибирането на ръчното точило за ножове, а това е още един допълнителен плюс на подобни модели. Ръчното точило за ножове „Fallkniven FDC“ работи без смазки и може да се използва и сухо, без това да се отразява на неговото представяне.

Практично, но здраво и безопасно е и ръчното точило за ножове Smith’s Edge Pro Pull-Thru. Стабилната му основа предпазва от евентуални наранявания при използване на ръчното точило за ножове, а камъните и пластините в него възвръщат за отрицателно време остротата на всяко острие.

Избор на ръчно точило за ножове

            Макар че дизайнът определено има значение, когато става дума за ръчно точило за ножове, хората най-често се интересуват от материала, от който то е направено. Истината е, че няма категоричен победител в състезанието за най-добър камък. Множество абразивни повърхности се справят чудесно с подострянето на острието и затова ръчното точило за ножове днес може да се срещне в различни разновидности. Най-популярни определено остават диамантените покрития и арканзаските камъни, вероятно защото са познати от най-дълго време.

Ръчно точило за ножове - мнения 2
Ръчно точило за ножове – мнения и разнообразие от модели

Перфектна острота с минимални усилия обаче се постига и с ръчно точило за ножове, изработено от синтетичен камък или от керамика. Затова при избора на ръчно точило за ножове не трябва да се взима предвид единствено материала, от който е създадено. Дизайнът определя колко лесна е неговата употреба, а самата функционалност на ръчното точило за ножове зависи и от прецизността, която може да се постигне при работа с него. Тези фактори не трябва да се пренебрегват при избора на ръчно точило за ножове.

Разгледайте разнообразието от точила за ножове в нашия онлайн магазин.

Избор на ръчно точило за ножове

Споделете тази публикация