Заключващият механизъм на сгъваемия ловен нож

Сгъваем ловен нож - мнения

Заключващият механизъм на сгъваемия ловен нож

Първо, проучете Вашия нов сгъваем ловен нож. Прочетете упътванията към него, а ако не сте сигурни в нещо – намерете допълнителна информация.

Сгъваем ловен нож - мнения 1
Сгъваем ловен нож – мнения от нашите доволни клиенти

Второ, упражнявайте се със сгъваемия ловен нож в безопасни условия. Не е препоръчително да го използвате за първи път направо на терен, когато обстоятелствата може да са спешни. Трето, съхранявайте и пренасяйте сгъваемия ловен нож спрямо инструкциите на производителя. Четвърто, внимавайте винаги да заключвате механизма на Вашия сгъваем ловен нож, ако той разполага с такъв, за да сте сигурни, че можете да посегнете безопасно към него във всеки един момент. И пето, поддържайте Вашия сгъваем ловен нож в добро състояние. Грижете се той винаги да е чист и остър, тъй като затъпените остриета могат да причинят сериозни наранявания. Ако изпълнявате тези лесни стъпки, работата със сгъваемия ловен нож ще бъде истинско удоволствие.

Заключващият механизъм на сгъваемия ловен нож е много важен за безопасна употреба

            По отношение на заключващия механизъм на сгъваемия ловен нож на пазара има наистина огромно разнообразие. Тъй като нито един производител не подценява безопасността при използването на сгъваемия ловен нож, начините за неговото прибиране са много. Някои брандове дори разполагат със своя собствена, патентована технология за заключване. Най-разпространените заключващи механизми при сгъваемия ловен нож безспорно са т.нар. „liner lock“ и „lock back“. „Lock back“ механизмът позволява лесно и безопасно използване на сгъваемия ловен нож, но за прибирането му в заключена позиция са необходими две ръце.

Сгъваем ловен нож - мнения 2
Сгъваем ловен нож – мнения за нашите качествени продукти

При „liner lock“ това неудобство липсва, защото сгъваемият ловен нож може да се затвори и с една ръка и то без да има значение дали е лявата, или дясната. Затова и този тип механизъм е толкова разпространен и се среща дори при тясно специализираните модели.

Друг тип заключване при сгъваемия ловен нож е „frame lock“, при което името подсказва и самия механизъм. На практика това е усъвършенствано заключване тип „liner lock“, на което се дължи и визуалната прилика между моделите, само че „frame lock“ се използва при по-масивните и здрави остриета. Съществуват и други видове заключване като „slip joint“, което технически не е механизъм, а начин на прибиране на острието. Механизми като „compression lock“ и „AXIS lock“ също са много успешни при осигуряването на безопасна работа със сгъваемия ловен нож, но са патентовани от определени производители. „Compression lock“ е механизъм на световния бранд „Spyderco“, а „AXIS lock“ е емблематичният начин на заключване на сгъваемия ловен нож на марката „Benchmade“.

Разгледайте разнообразието ни от ловни ножове.

Заключващият механизъм на сгъваемия ловен нож е много важен за безопасна употреба

Споделете тази публикация